Het Landelijk Meldpunt Zorg informeert en adviseert u over klachten in de zorg

Nieuws: Landelijk Meldpunt Zorg vanaf 1 december 2016 onderdeel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)

Lees meer over: Landelijk Meldpunt Zorg onderdeel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Het Landelijk Meldpunt Zorg geeft informatie en advies indien u een vraag of klacht heeft over de kwaliteit van zorg. Wij lossen geen klachten op, maar helpen u wel verder. Zo informeren we u over de mogelijkheden uw klacht op te lossen, beantwoorden we uw vragen en helpen we u met praktische tips.

Wat kunt u verwachten van het Landelijk Meldpunt Zorg?

Ik heb een klacht. Wat nu? Ik heb een vraag

Direct verder?

Over deze website

Op deze website vindt u informatie over de verschillende mogelijkheden om een klacht op te lossen. U kunt ook de Klachtenwijzer doen. De Klachtenwijzer wijst u aan de hand van een aantal vragen de weg naar 1 of meer mogelijkheden om uw klacht op te lossen. Daarnaast kunt u op deze website een klacht melden, een vraag stellen of meer lezen over het Landelijk Meldpunt Zorg.

Landelijk Meldpunt Zorg onderdeel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ)

Het Landelijk Meldpunt Zorg maakt vanaf 1 december 2016 deel uit van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (inspectie). Minister Schippers (Volksgezondheid) heeft dit in december 2015 besloten. Daardoor kan de inspectie in haar toezicht op de zorg nog beter rekening houden met wat burgers belangrijk vinden. Het Landelijk Meldpunt Zorg is een laagdrempelig aanspreekpunt voor burgers bij vragen en klachten over de zorg.

De Rijksoverheid. Voor Nederland.